Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Remak kultovního filmu Carrie již brzy v kinech - ZSTYL.CZ

Remak kultovního filmu Carrie již brzy v kinech

Carrie
Remak kultovního filmu Carrie již brzy v kinech

Románovou prvotinu populárního amerického spisovatele Stephena Kinga s titulem „Carrie“ jistě není třeba dlouze představovat. Hororová novela popisuje, kam až může zajít příběh středoškolské šikany, pokud se jejím terčem stane dívka obdařená nevšedními schopnostmi.

Oblíbená kniha se dočkala již několika filmových zpracování. Nejnovější z nich, které věrně sleduje knižní předlohu, uchvátí česká kina v říjnu letošního roku. Premiéra snímku „Carrie“, který vznikl pod taktovkou režisérky Kimberly Pierce, je plánována na 17. října 2013. V hlavní roli Carrie White se představí Chloë Grace Moretz.

Film inspirovaný dílem mistra napětí Stephena Kinga zaujme diváky od prvního okamžiku. Hororová story s prvky thrilleru vypráví příběh plaché dospívající dívky Carrie White, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci a hlavně spolužačky ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. 

Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem, kteří jí ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples. Zde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se.

Režisérkou nového snímku Carrie je Kimberly Pierce, která režírovala i úspěšný snímek „Kluci nepláčou“. Autorem scénáře, který ve srovnání s předchozími zpracováními více respektuje románový originál, je Roberto Aguirre-Sacasa. V hlavní roli Carrie se objeví Chloë Grace Moretz, kterou diváci již v hororové roli znají. V dalších rolích se můžeme těšit na Julianne Moore, Gabriellu Wilde, Alexe Russella nebo Judy Greer.