Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Pro léčbu křečových žil je nejlepší zimní období - ZSTYL.CZ

Pro léčbu křečových žil je nejlepší zimní období

křečové žíly
Pro léčbu křečových žil je nejlepší zimní období

Křečové žíly nejsou nijak neobvyklým onemocněním, ale dokáží pěkně potrápit. Právě zima je dobou, kdy je ideální podstoupit jejich léčbu.

Jak křečové žíly vznikají?

Primárním důvodem vzniku křečových žil jsou genetické dispozice, další v řadě je potom hormonální zátěž. Podle zkušeností odborníků z pražské BcD Clinic, kde se, mimo jiné, na léčbu křečových žil zaměřují, má právě dědičnost z 90 % vliv na to, zda se u vás křečové žíly objeví a rozvinou nebo ne.

Křečové žíly na dolních končetinách začínají vznikat v okamžiku, kdy nedochází k řádnému odčerpávání krve z krevního řečiště, ta se vrací zpět na periferii a vytváří se tzv. reflux, kdy se krev začíná hromadit a vlivem přetlaku žíly rozšiřuje. Tento stav se nazývá žilní nedostatečnost.

Projevy, které jsou s křečovými žilami spojeny

Mezi časté projevy křečových žil patří pálení, brnění až pocit bolesti v dolních končetinách, noční křeče a pocit, jako když máte nohy těžké a unavené. Tyto projevy jsou silnější v průběhu dne, při dlouhodobém stání nebo během letních měsíců.

Ke zmírnění pomáhá umístit dolní končetiny do zvýšené polohy nebo používat kompresní punčochy. Pomáhá i léčba křečových žil. Více o vzniku a projevech křečových žil zde

pro lecbu krecovych zil je nejlepsi zimni obdobi 1

Metody léčby křečových žil

Existuje řada způsobů, jak k léčbě křečových žil přistoupit. Zkušený odborník vždy vybere takový, který koresponduje s vašimi potížemi.

Operace křečových žil laserem, tzv.EVLT metoda (endovenous laser treatment) je šetrná a účinná náhrada klasické chirurgické operace žil dolních končetin. Zákrok se provádí pouze v místním znecitlivění, po zákroku se může pacient ihned pohybovat. Metoda je šetrnější a hojení je rychlejší.

Sklerotizace křečových žil se provádí injekční metodou, kdy se do žíly aplikuje speciální roztok - aethoxysclerol, který vyvolá drobný zánět, žíla se slepí a dojde k jejímu vyřazení z krevního oběhu. Tato metoda se používá na střední nebo menší žíly.

Laserové ošetření křečových žil se používá na drobné, tzv. metličkové žilky nebo k doléčení ostatních způsobů léčby. Pomocí NdYAG laseru se cévy zatavují a stahují, takže žilky přestanou fungovat a postupně se samy rozpadnou.

Flebektomie využívající drobné řezy nebo vpichy speciálními nástroji se používá k léčbě či odstranění menších křečových žil a slouží spíše jako doplňková metoda léčby.

Laserové ošetření křečových žil vám nabídne řadu výhod

Mezi nejoblíbenější patří léčba křečových žil laserem. Laserové ošetření má řadu výhod:

● zákrok je velmi šetrný,

● pooperační komplikace jsou minimální,

● zákrok lze provést ambulantně,

● bolestivost je minimální,

● po zákroku je nutné jen krátkodobé nošení kompresních punčoch.

Proč podstoupit léčbu křečových žil v zimě

Během léčby křečových žil je nutné počítat s dočasnými estetickými projevy léčby a s nošením kompresních punčoch, zvláště po operaci nebo sklerotizaci. Proto je právě zima ideálním obdobím pro léčbu. Nohy míváme zahalené, a tak není nutné se strachovat nad tím, že budou dočasné modřinky nebo punčochy vyvolávat reakce okolí. Více o křečových žilách se dočtete na portálu krecove-zily.cz.