Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Nová česká komedie Parádně pokecal jde do kin - ZSTYL.CZ

Nová česká komedie Parádně pokecal jde do kin

Parádně pokecal
Nová česká komedie Parádně pokecal jde do kin

Letošní filmové léto zpestří dobrý vtipný film Parádně pokecal, který se v kinech začne promítat uprostřed prázdnin, 31. července. Osobitost a kvalitu celovečerního autorského debutu talentovaného režiséra Tomáše Pavlíčka výmluvně dokládá fakt, že byl vybrán do soutěžní sekce Fórum nezávislých na 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Klíčovou inspirací příběhu 25letého Štěpána se staly stereotypy chování současné mladé generace. „Nerozhodnost, nevyhraněnost, často i lenost – na druhé straně však přemíra podřadných aktivit, spousta energie a touha poznávat. To všechno se v hlavním hrdinovi míchá a mým cílem bylo zobrazit toto míchání svěžím, neokoukaným způsobem, a především – s nadhledem, humorem a nadějí,“ vysvětluje režisér a scenárista Tomáš Pavlíček.

Parádně pokecal zachycuje šest měsíců v životě Štěpána Procházky. Opět vyhozen ze školy, opět opuštěn přítelkyní a jako vždy bez práce opouští Prahu – odjíždí s přáteli na chatu. Shodou zamotaných okolností se však ocitá v malém městě Sedmihoří, kde začíná pracovat jako operátor v call-centru. Zvrat nastává ve chvíli, kdy se v záplavě fádních telefonátů ozve hlas tajemné slečny Marie… Příběh je vyprávěn nechronologicky, zatímco si Štěpán ujasňuje svou současnou situaci, odkrývají se scény z minulosti. Ty jsou poněkud absurdní, stejně jako dialogy v nich pronášené. Netradiční lokace jsou snímány v netradičních kompozicích. Ve filmu znějí písničky regionálních kapel i originální elektronická hudba. Dojemné scény střídají scény komické. A jak definuje svůj film Tomáš Pavlíček? „Taková rozhrkaná komedie o klukovi, kterému toho moc nevychází a možná ani nechce, aby mu to vycházelo. Byl vyhozen z několika vysokých škol, opustila ho přítelkyně, dělá podřadnou práci. Pak do toho naštěstí zasáhne osudová žena, takže se to promění v takovou neokoukanou romanci.“

Hlavní roli Štěpána v Parádně pokecal hraje Vít Rohr. Další postavy ztvárnili Jana Krausová, Václav Vydra, Aneta Krejčíková, Eliška Křenková, Vladimír Polívka, Jakub X. Baro, Tereza Konrádová, Jenovéfa Boková či Lukáš Pavlásek, který si rolí policisty plní jeden ze svých hereckých snů. Film vznikl v produkci MasterFilm s.r.o., mladé produkční společnosti založené v roce 2011 Tomášem Michálkem a Jakubem Mahlerem, v koprodukci s Českou televizí a FAMU. Distributorem je Aerofilms.

„Těší nás důvěra, kterou do nás vložili naši partneři, především Filmové centrum České televize a FAMU či Státní fond kinematografie. Bez nich bychom film Parádně pokecal nemohli natočit. První velký úspěch je, že náš film zaujal karlovarský festival, který ho vybral do soutěžní sekce. Obecně pozoruji čerstvý vítr v českém filmu, z čehož mám ohromnou radost," konstatoval producent Tomáš Michálek.Tomáš Pavlíček se soustředí na tvorbu stylizovaných a lehce dojemných komedií s outsiderskými hrdiny. Jeho filmy jsou pravidelně přijímány na české i zahraniční festivaly jako například Český tučňák, Kamera Oko, Syracuse Film Festival New York anebo ShadowLine Festival Salermo v Itálii. Pavlíčkův bakalářský film Nejrychlejší Matěj na světě získal cenu za nejlepší studentskou komedii na festivalu Novoměstský hrnec smíchu. V pozici hlavního režiséra se podílel na celovečerním povídkovém filmu Praho, má lásko, který byl uveden ve standardní distribuci.