Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Zpěvák Richard Müller připravuje hlasy 2 - ZSTYL.CZ

Zpěvák Richard Müller připravuje hlasy 2

Richard Müller
Zpěvák Richard Müller připravuje hlasy 2

Přestože počet ocenění, které má na svém kontě, by mu směle dovoloval koketovat s myšlenkou na umělecký odpočinek, Richard Müller na vavřínech neusíná.

Právě naopak. Legendárnímu zpěvákovi se povedlo zopakovat úspěch loňského dvojkoncertu v rámci turné HLASY, kterému ve stoje aplaudoval do posledního místa zaplněný velký sál Lucerny, a vyprodal další ze svých pražských koncertů. Tentokrát jeho vystoupení, na něž si jako speciálního hosta přizval Dana Bártu, odměnili bouřlivým potleskem návštěvníci klubu Retro Music Hall. Zoufat si ale nemusí ani další tuzemští fanoušci, Müller se do Česka vrátí už na podzim. Pro velký zájem připravuje turné HLASY 2.

Ukázku z připravovaného projektu HLASY 2 představil Richard Müller před pár dny v X Factoru. Během finále pěvecké show se předvedl v nejlepší formě a se skupinou Fragile zazpíval hit „Kníže Rohan“, který spolu s dalšími více či méně známými písněmi zazní ve zcela nových a unikátních vokálních úpravách bez použití jediného nástroje během velkolepého podzimního turné po čtyřech desítkách českých a slovenských měst.

Richard Müller je jedním z největších talentů česko-slovenské hudební scény. Respekt kritiků a oblibu veřejnost mu zajistil nejen nezaměnitelný hlasový projev, ale také jeho tvorba a kreativní přístup k hudbě. A právě za neutuchající snahu překvapovat posluchače stále novými nápady byl zpěvák, skladatel a komplexní hudebník osmnáctkrát oceněn v hudební anketě Aurel, čtyřikrát v anketě Grand Prix radio, dvanáctkrát se umístil mezi nejlepšími zpěváky v anketě Slávik, přičemž třikrát na příčce nejvyšší jako Zlatý Slávik. V roce 2013 získal prestižní ocenění Krištálové křídlo za projekt HLASY, který nadchl posluchače obou kdysi sjednocených zemí. Stejnojmenné album s ‚a capella‘ úpravami zpěvákových písní, které nahrál se skupinou Fragile, se navíc stalo několikanásobně platinové a slovenský Zvaz autorov a interpretov (ZAI) jej vyhlásil albem roku. Proto se rozhodl na největší hudební projekt, který nemá v česko-slovenské historii obdoby, navázat HLASY 2. 

„Mám velkou radost z toho, že mám tak početnou fanouškovskou základnu v Česku i na Slovensku. Koncerty jsou v obou zemích spontánní a ohlasy na ně velmi pozitivní. Přestože jsem Slovák a tím i zůstanu, těším se na české publikum stejně jako na to slovenské. A protože mi pánové Hapka, Horáček a Tásler napsali i pěkné české texty, bude na mých koncertech slyšet i čeština,“ říká s úsměvem Richard Müller.

V rámci turné HLASY 2, které odstartuje 29. září 2014 v Trenčíně, byly zatím zveřejněny termíny sedmnácti slovenských koncertů, česká část turné odstartuje 30. října v Brně, bude pokračovat 1. listopadu v pražském Divadle Hybernia a v průběhu listopadu v Plzni, Děčíně, České Lípě, Ústí nad Labem, Kladně, Hradci Králové a dalších městech. „Celé loňské turné provázely nadšené reakce, většina koncertů byla beznadějně vyprodána a i tak se lístky nedostaly zdaleka na všechny. HLASY 2 jsou proto další příležitostí vidět nás v tomto jedinečném spojení, které si velmi užíváme. Na nové turné připravujeme nový program, aby se i fanoušci, kteří navštívili naše loňské koncerty a chystají se znovu, měli na co těšit. Už několik měsíců sestavujeme výběr dalších Richardových hitů, aranžujeme je do ‚a cappella‘ verzí a nahráváme nové CD,“ prozrazuje kapelník Braňo Kostka.