Recepty z mořských ryb Recepty z mořských ryb pokračují druhým dílem. Plněná grilovaná makrela, Grilovaný filet z lososa "Pesto"

 

 

 

Recept na plněnou grilovanou makrelu

Doba přípravy: asi 25 minut

Suroviny pro 4 osoby:
4 grilovací kleště na ryby od NORDSEE
4 makrely (každá aby vážila cca 350 g)
2 stroužky česneku
černý pepř
olivový olej
1 snítka meduňky
1 čajová lžička mořské soli
1 snítka tymiánu

Příprava:
Makrely omyjte pod tekoucí studenou vodou. Vysušte papírovým ubrouskem a prokrojte. Oloupejte česnek a do každé makrely vložte polovinu stroužku česneku, 2 lístky tymiánu a 5 lístků meduňky. Okořeňte vnitřek makrel mořskou solí a mletým pepřem. Grilování si usnadníte použitím grilovacích kleští na ryby. Než ryby vložíte dovnitř, potřete kleště olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba už po 15 minutách na grilu. Pozor: Pravidelně obracejte.

Příloha:
Jako přílohu podávejte v alobalu pečené brambory s tzatziki anebo čerstvý farmářský chléb a olivy.

Recepty z mořských ryb

Recept na grilovaný filet z lososa "Pesto"

Doba přípravy: asi 15 minut

Suroviny (pro 4 osoby)
4 marinované filety z lososa „Pesto“ od NORDSEE
4 rajčata
4 kukuřičné klasy
1 polévková lžíce olivového oleje
1 citron
1 ciabatta

Příprava:
Nastavte grilovací mřížku do dostatečné výšky nad uhlí. Potřete ji olivovým olejem a zhruba 15 minut grilujte kukuřičné klasy. Po prvních pěti minutách grilování přidejte na gril rajčata a lososové filety „Pesto“ kůží dolů. Klasy průběžně obracejte, filety pouze jednou. Vše naaranžujte na velký talíř a obložte čtvrtkami citronu. Servírujte s krajíčky čerstvé ciabatty.

Recepty pro vás připravil NORDSEE
 

Související články:
Recepty z mořských ryb 
Chia semínka. Quinoa, Superpotrava.

 
Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit